Ghita Nørby i Kongens Have

Ghita Nørby

Oplev Ghita Nørby Til En Romantisk Aften i Kongens Have

Mandag den 5. juni 2017 kan du opleve Ghita Nørby læse H. C. Andersen eventyr op i Kongens Have på en af de 15 scener Bestil billet her

Ghita Nørby og Det Kongelige Teater

Ghita Nørby er opvokset i Nyhavn som datter af kammersanger Einar Nørby og pianistinde Guldborg Laursen. Hun fulgte tit med sin far, når han skulle synge på Det Kongelige Teater. Da hun blev gammel nok, læste hun hos Albert Luther og søgte i 1954 selv ind på det fine gamle teater.

Hun debuterede i 1954 i “Du skønne ungdom” og var på elevskolen i 2 år. Hun fortsatte som skuespillerinde ved Det Kongelige Teater, men forlod teatret i 1959 og kom derefter til Allé-Scenen fra 1959 til 1962, hvor hun fik et gennembrud i “En duft af Honning”.

Vi elsker hende som “Baronessen fra benzintanken”

Hun filmdebuterede som Helle i filmen “Ung leg” og indspillede i 1950’erne og 1960’erne ca. 40 film, hvor hun ofte dannede par med Ebbe Langberg, bl.a. i filmen “Han, hun, Dirch og Dario” fra 1962. Vi husker vist alle hendes dejlige rolle som enearvingen Anne i “Baronessen fra benzintanken” eller hendes vidunderlige samspil med Dirch Passer i “Hvis lille pige er du ?”. På TV har hun bl.a. spillet rollen som Ingeborg i “Matador”.

I tidens løb har hun modtaget flere priser, bl.a. “Henkel-prisen” (1971), “Teaterpokalen” (1973), “Läkerols Kulturpris” (1975) og “Niels-prisen” (1995), ligesom hun har modtaget flere Bodil-priser bl.a. for hovedroller i “Den korte sommer”, “Dansen med Regitze” og “Freud flytter hjemmefra”. Ghita Nørby fik i 2013 overrakt den fornemme Æres-Robert.

Køb billet til En Romantisk Aften i Kongens Have

Køb billet nu!

.

 

Gem

top