Jesper Thilo i Kongens Have

Jesper Thilo i Kongens Have

En af de mest fremtrædende europæiske saxofonister

Jesper Thilo er ”Mr. Mainstream” i dansk jazz med et saxofonspil, der har dybe rødder i amerikansk swing og bebop. Disse traditioner har Thilo tilegnet sig med en sådan indlevelse og et sådant håndelag, at han suverænt er en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister i mainstreamjazzen.

Jesper Thilo mestrer flere typer rørbladsinstrumenter, men han er især kendt og elsket for sit spil på tenorsaxofon. Her trækker han på én gang på Coleman Hawkins´ robuste, saftige swing og Ben Websters varme og melodiske lyrik, som han på overbevisende måde har formet til sit eget udtryk.

Jazzmusikeren Jesper Thilo

Jesper Thilo spillede klarinet som dreng og blev uddannet på musikkonservatoriet med dette instrument. På samme tid begyndte læreårene som ung jazzmusiker i Arnvid Meyers toneangivende swingorkester i første halvdel af 1960’erne og atter i perioden 1967-1974.

Jesper Thilo har spillet med mange danske orkestre igennem årene bl.a. Niels Jørgen Steens A-Team, Kansas City Stompers, Ernie Wilkins Almost Big Band og ikke mindst DR Big Band, som han var medlem af 1966-1990.

Jesper Thilo spiller den smukke “Når lygterne tændes” i Kongens Have

Du kan opleve Jesper Thilo i Kongens Have mandag 5. juni 2017

Køb billet til En Romantisk Aften i Kongens Have

Køb billet nu!

.

 

Gem

top