Stor koncert i Kongens Have grundlovsdag 2018 arrangør PB ACTION

Historie – Danmarks ældste kongelige have

Danmarks ældste kongelige have, den smukke Kongens Have, og Rosenborg Slotshave anlagt af Christian 4. i 1606, danner rammen om en helt unik aften.

Historien gennem 400 år

Christian 4. begyndte anlæggelsen af Rosenborg Slotshave i 1606 samtidig med opførelsen af Rosenborg Slot, som stod færdigt i 1624. Der er stadig bevaret træk fra Christian 4’s renæssancehave, som dengang først og fremmest var kongens urtehave.

Kongelige urter

Væsentlige dele af havens nuværende stisystem kan ses på den tidligt daterede plan over haven fra 5. maj 1649 udført af Otto Heider. Det firkantede net af stier, som karakteriserer renæssancehaven, danner stadig rammen om havens liv. Firkanternes indhold er dog skiftet fra kongelige urter til græsklædte flader med fritstående store træer, blomstrende frugttræer, legepladser, rosenhave, rhododendronanlæg og staudebede m.m.

 

Oplev koncert "En Romatisk Aften i Kongens Have" 2018

Havemoden i Kongens Have

Havemoden skiftede i 1600-, 1700- og 1800-tallet fra renæssance- over barokhave til romantiske anlæg. Allerede tidligt i barokhavens historie blev det moderne at plante lindealléer, som kunne holdes i klippede former. I Rosenborg plantede man disse alléer langs allerede eksisterende stier, nemlig Kavalergangen, Damegangen og Husalléen. I 1700-tallet blev haven udstyret med fint anlagte parterrebede, bosqueter og alléer helt efter barokkens idealer.

Rosenborg Slot bygget af Christian 4

Det 400 år gamle renæssanceslot blev bygget af Christian 4., der med sin farverige personlighed satte et stærkt aftryk på Danmarkshistorien. Christian 4. var meget glad for at opholde sig på Rosenborg, som hurtigt blev hans yndlingsslot og rammen om mange vigtige begivenheder.

Det store areal foran slottet, som i dag er eksercerplads for Den Kongelige Livgarde, var oprindeligt anlagt som parterrehave tegnet af Frederik IV’s havekunstner Johan Cornelius Krieger omkring 1730.

Grønne Bro fra Rosenborg Slot til Kongens Have

Allerede meget tidligt i 1700-tallet blev det meste af haven åbnet for offentligheden. Lige siden har Rosenborg Slotshave været Københavns mest benyttede og mest afholdte have. Som noget epokegørende i havens historie blev Grønne Bro åbnet for publikum i 1996. Så nu er der igen mulighed for at gå fra slottet og ud i haven som på Christian 4’s tid.

Fortælling om Rosenborg Slot, Kongens Have og Christian 4. ved “En Romantisk Aften i Kongens Have” 2018

Arkæolog og forfatter Hanne Fabricius fortæller romantiske og sande historier om Kongens Have, Rosenborg Slot og Christian 4. Promenér rundt og oplev eventyrlige scener i Kongens Have og omkring Rosenborg Slot med romantisk musik og fortællinger. Læs mere

 

GAVEIDÉ – KONGE PICNICKURV KR. 300,- Fri entré til arrangementet

Køb her

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

top